NullIdiot na dom!
zadnje objave

Kerkopski fevdalizem

LITERODROM II

ID16 MINITURNEJA DECEMBRA 2015

RAZPIS / CALL FOR – IDIOT 16

RAZPIS / CALL FOR – IDIOT 15

IZŠEL JE ID16 + IDIOT NA KNJIŽNEM SEJMU CD

LITERODROM: Mednarodni festival literarnih praks v razvoju // CD, 15. – 19. 1. 2015

IDIOT v gozdu – IDXV.!

Ob smrti oz. dokončni preobrazbi Tomaža Šalamuna v vse, kar je (piše: Jasmin B. Frelih)

Prihajata IDIOT 13 in RIIBA!


Idiot
Z violino proti bazuki

I.D.I.O.T je paraliterarna organizacija, ki ob glasbeno-literarnih manifestacijah objavlja istoimensko revijo namenjeno poeziji, prozi, drami in teoriji. Ustanovni člani so Tibor Hrs Pandur, Uroš Prah, Katja Perat, Jasmin B. Frelih, Nadina Štefančič, Urban Ocvirk, Žiga Četrtič, Miha Sagadin in Vid Smolič. Prva številka je izšla aprila 2009 in od takrat izhaja dvakrat na leto. Vabilo za sodelovanje je ves čas odprto vsem. Članke, eseje, poezijo, prozo, drame, prevode, skice, slike in glasbo lahko pošljete na revija.idiot@gmail.com.

Skupina in časopis I.D.I.O.T sta se formirala iz želje odpreti prostor ter povezati študente, uveljavljene tako kot neuveljavljene avtorje 21. stoletja; prostor, ki bo spremljal in objavljal razvoj moderne literarne prakse, tako kot literarne teorije. Skratka, iz želje in ambicije ustvariti novo generacijo in preprosto sprožiti Renesanso, ne da bi preveč razlagali. Če nam bo zastavljeno uspelo, bo razvidno (glede na inercijo človeških mnenj) čez kakšnih dvajset do trideset let. Spletna stran I.D.I.O.T, ki teče neprestano, omogoča zbiranje materialov, obveščanje, objavljanje in obnavljanje tekoče produkcije avtorjev zunaj založniških in tiskovnih omejitev.

Glasbeno-literarne Manifestacije skupine I.D.I.O.T  so nastale iz želje po združitvi glasbe in poezije ter prepričanja, da tekst, ki je samo tekst na papirju, dandanes ne vžge več tako, kot bi moral. Manifestacije hkrati predstavljajo živa poročila iz ustvarjalnih procesov sedmih ustanovnih članov, zato se konstantno spreminjajo in nobena manifestacija ni enaka prejšnji.

Z VIOLINO PROTI BAZUKI
POEZIJA JE ZATO, DA SE PIŠE DALJE

“IDIOT hoče minglat. IDIOT ne šteka mafije. Ne razume klanov: Vaši – Naši. IDIOT ne razume. IDIOT napove vojno mejam. V glavah. V državah. Zakaj ne bi podvojevali, potrojevali informacij? Ni informacija žarek svetlobe ali katerekoli druge frekvence? Ni umetnost samo par črt razporejenih na papirju? Ne pripada žarek vsem, ki si ga lahko zapomnijo? IDIOT ne pripada. Ali pa pripada VSEM. IDIOT hoče đemat, se plodit povsod. IDIOT se piše proti času, proti bazuki, vedno proti toku. Vedno proti nekam. To je moderna doba. Taktika se skoz spreminja.

(Note to self: Elektrika ni hermetična. Lepota je preprosta. Ne rabiš je zavijat v obskurne kvaziintelektualne simbole. Glej lepoto mravlje, ki ti pride na list slučajno in jo moraš frcnit proč, če hočeš nadaljevat.)

IDIOT JE ODPRL PROSTOR in zdaj je ODPRT. IDIOT je srečen, ko vidi druge uspevat in delat in rast. IDIOT hoče glasove v interakciji. Minglat neskončno. Vstopit povsod. IDIOT hoče žarenje vseh potencialov. V razvoju. V klitju. Neizpodbitne frekvence. Ki raste, pulzira in se razvija. In čuti da je to nekako, verjetno, upam, skoraj, mogoče smisel vsega.”


Glavni urednik
Tibor Hrs pandur

Uredniški odbor
Muanis Sinanović, Monika Vrečar

Prelom in spletna stran
Blaž Krump / Pregib.net

Podpirajo nas
Javna agencija za knjigo RS
Oddelek za primerjalno književnost Filozofske fakultete
Študentski Svet Filozofske fakultete v Ljubljani
ŠOU v Ljubljani

Uraden naziv in naslov
Paraliterarno društvo I.D.I.O.T.
Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana

Številka trans. računa
SI56 0201 0025 4071 969

Davčna
59129034


Vsebinam na spletni strani Revije Idiot smo pridržali nekatere pravice, več o tem tukaj. Morebitna vprašanja glede pravic naslovite na revija.idiot@gmail.com.

Specialitete


KORESPONDENZA (via Twitter)

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.


Trenutno niste prijavljeni

Podpirajo nas